Tagliarini de vară

Printeaza

O reteta de Tagliarini de vară din: seminte de pin, zeama si coaja rasa de lamaie, patrunjel, ulei de masline extravirgin, parmezan, branza pecorino, sare de mare, piper si tagliarini. Mâncarea se prepară incredibil de repede, e nemaipomenită într-o zi de vară şi cei mai mulţi o adoră. Oricine ar trebui s-o încerce măcar o dată.

Ingrediente:Tagliarini de vară

  • 115 g seminţe de pin
  • zeama şi coaja rasă de la 2 lămâi
  • o legătură mare de pătrunjel proaspăt; tocaţi mărunt jumătate din frunze, restul lăsaţi-le întregi
  • 215 ml ulei de măsline extravirgin
  • 150 gparmezan proaspăt ras, plus încă puţin pentru decor
  • 50 g brânză pecorino (brânză de oaie), proaspăt rasă
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 500 g tagliarini sau tagliatelle de bună calitate

 

Mod de preparare:

Zdrobiţi jumătate din cantitatea de seminţe de pin şi puneţi pasta obţinută într-un bol mare, rezistent la căldură, împreună cu seminţele întregi, zeama şi coaja de lămâie, pătrunjelul tocat mărunt şi ulei de măsline extravirgin. Amestecaţi şi adăugaţi parmezanul şi brânza pecorino. Veţi obţine un sos destul de gros; gustaţi-l şi observaţi cum se simt aromele ingredientelor.

Va trebui să le ajustaţi astfel încât să predomine gustul acrişor, fiindcă atunci când încălziţi sosul şi brânza se topeşte, aroma de lămâie va scădea mult în intensitate. Condimentaţi cu piper negru proaspăt măcinat. Gustaţi şi, dacă vi se pare că n-aţi găsit echilibrul potrivit, mai adăugaţi puţin ulei de măsline şi parmezan.

Puneţi la fierbere o oală mare cu apă sărată. în timp ce se încălzeşte apa, aşezaţi bolul cu sos peste oală, ca să se încălzească. Când apa începe să fiarbă, luaţi bolul de pe oală şi adăugaţi pastele în apă. Fierbeţi-le conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurgeţi-le într-o strecurătoare, păstrând puţin din apa în care au fiert.

Amestecaţi pastele cu sosul şi adăugaţi din apa de la fierbere, pentru a-l subţia. Brânza se va topi de la căldura pastelor, iar acestea vor fi îmbrăcate în sosul delicios. Dacă sosul vi se pare prea gros, mai adăugaţi puţină apă.

Sosul nu trebuie să fie gros şi lipicios, ci fluid, proaspăt şi parfumat. Mai gustaţi o dată, apoi serviţi pastele presărate cu puţin parmezan ras şi cu frunze de pătrunjel. Mâncaţi-le imediat.

Tagliarini de vară

Tagliarini de vară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.