Tabuleh cu legume

Printeaza

O reteta de tabuleh cu legume din: bulgur, ardei gras, rosii, ceapa,c astravete, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de menta, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Tabuleh cu legume

  • 200 g bulgur fin
  • 1 ardei gras galben sau rosu
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 castravete
  • 1 lamaie
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 6 frunze de menta proaspete
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune bulgurul într-o oală, căleşte-l puţin, apoi toarnă peste el apă clocotită cu o linguriţă de sare şi lasă-l 30 de minute să se umfle în vasul acoperit cu capac. Intre timp, curăţă legumele, spală-le şi zvântă-le. Taie ardeiul sferturi, curăţă-1 de seminţe şi de vinişoarele albe din interior şi apoi cubuleţe.

Roşiile curăţate de seminţe şi castravetele curăţat de coajă taie-le cuburi. Toacă mărunt ceapa şi pătrunjelul. Dizolvă un pic de sare în zeama de lămâie, pune ule­iul şi amestecă energic pentru a obţine un sos vinegretă omogen.

Când bulgurul s-a umflat, pune legumele într-un cas­tron, adaugă bulgurul, frunzele de mentă tăiate mărunt şi asezonează cu sosul de lămâie şi cu piper. Amestecă bine şi lasă preparatul să se odihnească circa 30 de minute, apoi serveste-l.

Tabuleh cu legume

Tabuleh cu legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.