Tabouleh de conopida cu crab

Printeaza

O reteta de Tabouleh de conopida cu crab din: conopida, crabi, ardei gras, ceapa, lamaie, ghimbir, coriandru, ulei de masline si sare.

Ingrediente:Tabouleh de conopida cu crab

  • 1 conopidă mică
  • 2 crabi fierţi
  • 1 ardei gras roşu sau galben
  • 4 cepe albe, nu prea mari
  • 1 lămâie
  • 10 g ghimbir proaspăt
  • 1 legătură de coriandru
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Decorticaţi crabii şi mărunţiţi carnea. Spălaţi şi zvântaţi ardeiul gras. înlă- turaţi-i codiţa, desfaceţi-l şi curăţaţi-l de seminţe şi de vinişoare, apoi tocaţi-l în bucăţele mici.

Curăţaţi şi tăiaţi ceapa solzişori. Curăţaţi ghimbirul. Spălaţi, zvântaţi şi tocaţi frunzele de coriandru.

Spălaţi conopida, desfaceţi-o în bucheţele, îndepăr­taţi cotoarele şi radeţi flo­rile pe o râzătoare cu găuri mari sau mixaţi grosier. Turnaţi acest griş într-o salatieră.

Radeţi, deasupra castronu lui, coaja de lămâie spălată şi zvântată, adăugaţi uleiul şi amestecaţi. Adăugaţi bucăţelele de ardei, ceapa şi coriandrul.

Săraţi şi amestecaţi din nou. Pe acest tabouleh aşezaţi carnea de crab şi puneţi la rece până în momentul servirii.

Tabouleh de conopida cu crab

Tabouleh de conopida cu crab

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.