Tabbouleh de quinoa

Printeaza

Tabbouleh de quinoa din: quinoa, patrunjel, menta, rosii, ceapa verde, zeama de lamaie verde, ulei de masline, sare, piper.

IngredienteTabbouleh de quinoa

  • 100 g quinoa
  • 3 legături de pătrunjel
  • 1 legătură de mentă proaspătă
  • 4 roşii în ciorchine
  • 3 cepe verzi cu tot cu cozi
  • zeama de la 3 lămâi verzi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi quinoa într-o sită deasă. Clătiţi din abundenţă sub robinet. Puneţi într-o cratiţă quinoa şi de două ori mai multă apă. Săraţi. Aduceţi la fierbere. Fierbeţi acoperit timp de 3 minute. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se umfle timp de 10 minute. Scurgeţi în sită.

Spălaţi pătrunjelul şi menta. Desprindeţi frunzele, uscaţi-le şi tăiaţi-le mărunt. Puneţi roşiile timp de 40 de secunde în apă cloco­tită, apoi treceţi-le prin apă rece. Indepărtaţi pieliţa. Tăiaţi-le în patru şi scoateţi seminţele. Tăiaţi miezul.

Mărunţiţi cepele verzi şi cozile lor. Puneţi zeama de lămâie într-o salatieră. Dizolvaţi puţină sare. Adăugaţi ulei de măsline, apoi quinoa bine scursă. Amestecaţi. Lăsaţi deoparte timp de 15 minute. Incorporaţi pătrunjelul, menta, roşiile, ceapa, piperul şi amestecaţi.

Acest preparat poate fi servit imediat sau lăsat o perioadă la frigider, acoperit.

Tabbouleh de quinoa

Tabbouleh_de_quinoa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.