Sztrapacska cu cireşe

Printeaza

O reteta de Sztrapacska cu cireşe din: faina, cirese, cartofi, smantana, pesmet, zahar vanilat, sare, ulei, scortisoara si zahar pudra.

Ingrediente:Sztrapacska cu cireşe

  • 500 g faina
  • 250 g cirese
  • 3 cartofi mai mari
  • 2 dl smantana
  • pesmet
  • zahar vanilat
  • sare
  • ulei
  • scortisoara
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Cureţi cireşele de sâmburi şi le treci prin maşina de tocat carne. Cureţi cartofii şi îi dai pe râzătoa­re. Amesteci apoi cartofii raşi cu cireşele şi adaugi făina, sarea după gust şi amesteci bine. lei din compoziţie (aluat) cu lin­gura şi pui găluştile la fiert în apă puţin sărată.

Când se ridică la suprafaţă, stre­cori găluştile şi le laşi la scurs. Prăjeşti pesmetul, îl pui peste găluşte şi scuturi vasul cu găluşti ca să ajungă pesmetul peste tot. Presari zahărul amestecat cu scorţişoară şi îl stropeşti cu smântână.

Este un desert care se pregăteşte destul de repede şi seamănă foarte bine cu găluştile cu prune, la fel de delicioase.

Sztrapacska cu cireşe

Sztrapacska cu cireşe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.