Sushi Maki

Printeaza

Sushi Maki din:  foi de alge,  orez, oţet, zahăr, sare,  peşte, castravete, ardei capia,  sos de soia, ghimbir murat, pastă wasabi.

Sushi_Maki

Ingrediente:

  • un pachet foi de alge
  • 500 g orez cu bob rotund sau orez de sushi
  • 50 ml oţet
  • o linguriţă zahăr
  • un praf sare

Ingrediente pentru umplutura:

 

  • 500 g file proaspăt fără piele de peşte
  • un castravete lung
  • un ardei capia

Ingrediente pentru servit:

  • 100 ml sos de soia
  • ghimbir murat
  • pastă wasabi

Mod de preparare:

Orezul se spală bine, apoi se pune la înmuiat 30 minute, într-o oală cu capac, se pune orezul la fiert, se aduce la fierbere la foc mare, iar când a dat în fiert, se lasă focul mic si se fierbe încă 15 minute.

Se stinge focul si se lasă orezul să se înmoaie timp de 15 minute. Se scoate orezul si se asezonează cu oţetul ameste­cat în prealabil cu zahăr şi sare.

Pe o foaie de alge, se întinde un strat de orez rece de maxim 3-4 mm, se asază fâşii de peste, de castravete şi ardei capia, apoi se rulează cât mai strâns cu un rulou de bambus.

Când toate rulourile sunt gata, se taie bucăţi de 2 cm. Se servesc cu wasabi, sos de soia si ghimbir.

Sushi Maki

Sushi_Maki

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.