Surpriza crocanta

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu: unt, faina, zahar, zahar vanilat, sare, ou, compot caise, gem zmeura, zahar pudra.

Ingrediente blat:Surpriza_crocanta

  • 125 g unt rece
  • 250 g făină
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 praf sare
  • 1 gălbenuş

Umplutură si bezea:

  • 850 ml compot de caise
  • 200 g gem de zmeură
  • 3 albuşuri
  • 100 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se unge o formă de tartă (28 cm). Se frământă rapid un aluat din fulgi de unt, făină, zahăr, zahăr vanilinat, sare şi găl­benuş.

Se îmbracă forma în acest aluat şi se dau la rece cca. 30 min.

Cuptorul se încinge la 180° C. Pe aluat se aşa­ză o foaie de hârtie de copt, pe care se repartizează boa­be de fasole.

Se dă la cup­tor 30 min. Se scoate hâr­tia cu boabe. Blatul se lasă să se răcească în formă. Apoi se scoate; se aşază pe un platou .

Cuptorul se încinge la 220° C. Se scurg cai­sele din compot şi se re­partizează deasupra hiatu­lui; se stropesc cu gem încălzit.

Albuşul se bate cu zahăr pudră, până ce compoziţia străluceşte şi stă în sus.

Se ia cu o lingură din această compoziţie şi se repartizează sub formă de nori pe suprafaţa tartei.

Se dă la cuptor 10 min. până ce se rumeneşte pu­ţin. Se scoate şi se lasă să se răcorească, apoi se scoate din formă şi se lasă să se răcească.

Surpriza crocanta

Surpriza_crocanta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.