Supica abecedar
PrinteazaSupica abecedar din:fasole, ceapa, pasta de ardei, suc de rosii, paste, sare, ulei.
- 1 I zeamă scursă de la fasolea fiartă
- 1 ceapă mică
- 1 linguriţă pastă de ardei
- 200 ml suc de roşii
- 3 linguri paste (litere)
- sare
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Zeama scursă de la fasole o pui din nou să fiarbă, împreună cu sucul de roşii. Cureţi ceapa, o dai pe râzătoare şi o căleşti într-o crăticioară, cu o lingură de ulei. După ce s-a aurit, adaugi pasta de ardei şi, după 1 minut, stingi cu puţină supă, apoi torni totul în oala cu supă.
Când dă în clocot, presari sare (doar dacă mai trebuie), pui pastele şi mai laşi pe foc 3-4 minute. Decorezi cu pătrunjel verde tocat
Pofta buna!