Supe si ciorbe: Ciorbă de pui â la grec

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de pui a la grec din: ceapa, morcovi, patrunjel, rosii, ardei, galbenusuri, piept de pui, smantana, zeama de lamaie si orez.

Ingrediente:Ciorbă de pui â la grec

  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 roşii
  • 1 ardei
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 g smântână
  • 300 g piept de pui
  • zeama de la o lămâie
  • 1 cănuţă de orez

 

Mod de preparare:

Zarzavatul îl speli, îl cureţi şi îl tai cubuleţe. Ceapa o tai solzişori şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi mor­covul, pătrunjelul şi ardeiul şi le căleşti puţin şi pe ele. Adaugi carnea de pui spălată şi tăiată cubuleţe şi puţină apă.

Când începe să fiarbă, pui orezul ales şi spălat şi roşiile tăiate mă­runt. Potriveşti de sare şi laşi să fiarbă până când carnea de pui este fiartă, după care opreşti focul. Când ciorbiţa se mai aşază puţin, baţi gălbenuşurile cu zeama de lămâie şi smântână şi adaugi în oală amestecând. Serveşti ciorba caldă, cu ardei iute.

Ciorbă de pui a la grec

Ciorbă de pui â la grec

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.