Supa Waterzooi

Printeaza

Supa Waterzooi din: peste, unt, patrunjel, praz, cimbru, foaie de dafin, piper, sare, bulion.

Ingrediente: Supă Waterzooi

  • un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă, ţipar, şalău)
  • 100 g unt
  • 100 g rădăcină de pătrunjel
  • un fir de praz
  • o legătură de pătrunjel
  • cimbru
  • foaie de dafin
  • piper
  • sare
  • doi litri de bulion (zeamă) de peşte pregătit dinainte

 

Mod de preparare:

Peştii se taie în bucăţele şi se pun într-o cratiţă, având grijă să se aşeze dedesubt peştii cei mai tari. Se adaugă untul, rădăcina de pătrunjel şi prazul tocate mărunt şi condimentele, după gust.

Se umple cu zeama de peşte, până ce se acoperă peştii. Se lasă să fiarbă puternic, până ce supa scade şi se leagă. Se serveşte cu pâine prăjită.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.