Supă de vită

Printeaza

O reteta de supa de vita din: ceapa, unt, carne de vita, sare, frunze de dafin, cimbru, lapte, smantana, faina, otet, ou, piper alb, patrunjel si cimbru.

Ingrediente:Supă de vită

  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt
  • 400 g carne de vită
  • sare
  • 1 frunză de dafin
  • cimbru
  • 200 ml lapte
  • 125 ml smânână
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură oţet
  • 1 ou
  • piper alb
  • pătrunjel proaspăt
  • cimbru pentru decor

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se încălzeşte un­tul într-o oală şi se căleşte ceapa. Se spală carnea, se pune în oală, se toarnă 1,5 litri de apă şi se adaugă sare. Se adaugă frunza de dafin şi cimbrul şi se fierbe până când carnea devine moale.

Se scoate carnea din oală şi se taie bucăţele. Se amestecă laptele cu smântână, se adaugă făina şi se amestecă puţin, după care se toarnă în supă. Se fierbe aproximativ 8 minute, până când se îngroaşă supa. Se amestecă din când în când.

Se pune carnea înapoi în supă şi se toarnă şi oţetul. Se sparge oul în supă şi se amestecă imediat cu fur­culiţa. Se fierbe 1 minut, se asezonează cu piper şi se serveşte cu verdeţuri proaspete.

Supă de vită

Supă de vită

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.