Supa verde cu legume

Printeaza

Supa verde cu legume din: cartofi, telina, gulie, patrunjel, marar, leustean, tarhon, ceapa verde, unt, gris, smantana, crutoane.

Ingrediente:Supa_verde_cu_legume

  • 2 cartofi
  • 1 telina de dimensiune mijlocie, cu tot cu frunze
  • 1 gulie mica
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 2 fire de leustean
  • 2 fire de tarhon
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 g unt
  • 2 linguri gris
  • 2-3 linguri smantana
  • 100 g paine pentru crutoane

 

Mod de preparare:

Cureţi toate legumele. Speli legumele şi verdeaţa. Tai în cuburi mari cartofii, iar gulia şi ţelina în cubuleţe.

In 2 litri de apă fierbinte, pui la fiert pentru 20 de minute cartofii, gulia şi ţelina. Tai mărunt ceapa verde şi o căleşti în unt, împreună cu verdeţurile tocate mărunt.

Mixezi în blender cartofii, gulia, ţelina şi verdeţurile. Peste pasta obţinută, adaugi supa în care au fiert legumele.

Fierbi supa încă 5 minute, apoi presari grisul în ploaie şi laşi supa să mai fiarbă 5 minute. Serveşti supa caldă cu crutoane şi smântână.

Supa verde cu legume

Supa_verde_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.