Supă de varză şi cartofi

Printeaza

O reteta de supa de varza si cartofi din: varza, cartof, dovleac, ceapa, morcov, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, usturoi, paine toast, sare si piper.

Ingrediente:Supă de varză şi cartofi

  • 1/2 varză
  • 1 cartof alb mare
  • 1/4 dovleac cu coaja verde
  • 1 ceapă albă
  • 1 morcov
  • 2 1 supă concentrată de legume
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • 4 felii de pâine toast fără sare
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie ceapa rondele subţiri şi căleşte-o în uleiul încins, împreună cu usturoiul nedecojit. Curăţă morcovul şi elimină coaja verde a dovleacului. Taie pulpa dovleacului cuburi şi morcovul rondele, apoi pune-le peste ceapa călită.

Curăţă cartoful, taie-l rondele şi pune-le în cratiţa cu legume, după ce ai scos usturoiul. Prăjeşte-le câteva minute şi condimentează cu sare şi piper, după gust.

Toarnă supa concentrată de legume şi fierbe totul 20 de minute.

Intre timp, spală şi taie varza julien şi pune-o în cratiţa cu celelalte legume. Pune capacul peste cratiţa şi continuă fierberea pentru încă 20 de minute.

Prăjeşte pâinea şi serveşte-o cu supa fierbinte. Dacă vrei să dai un gust mai puternic supei, presară pâi­nea cu pecorino ras, gratineaz-o câteva minute în cuptor şi serveşte-o direct peste supă, stropită cu puţin ulei de măs­line extravirgin.

 

Supă de varză şi cartofi

Supă de varză şi cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.