Supă cu varza de Bruxelles

Printeaza

Supă cu varza de Bruxelles din: ceapa, morcov, patrunjel, ulei, cub de legume, varza de bruxelles, mazare, porumb, fulgi de mei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 lingura ulei
  • 1 cub concentrat de legume
  • 6 verzisoare de Bruxelles
  • 5 linguri mazare congelata
  • 2 linguri porumb
  • 3 linguri fulgi de mei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Rădăcinoasele se spală sub jet de apă rece şi se curăţă. Se toacă ceapa. Se rad rădăcinile. Se căleşte ceapa în ulei, apoi se adaugă morcovii şi pătrunjelul şi se mai fier­be totul 2 min. Se adaugă cubul concentrat, se toarnă apă şi se dă în clocot cea 20 min.

După 5 min. de fierbere se adaugă verzele de Bruxelles (care se pot tăia în jumătate în prealabil). Se adaugă în final mazărea şi porumbul şi se mai fierb 5 min.

Apoi se adaugă fulgii de mei, se amestecă şi nu se mai lasă să fiarbă. Se acoperă cu un capac şi se lasă să stea 7 min. Se condimentează.

Supă cu varza de Bruxelles

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Valentina Negrescu

    Nu am gustat pana acum supa cu varza de bruxelles, nici macar varza de bruxelles n-am gustat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.