Supa de varza acra

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de varza acra din: varza murata, apa, morcovi, ceapa, ulei, pasta de rosii si sare.

Ingrediente: Supa de varza acra

  • 1 varză murată medie
  • 3 litri de apă
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 3 linguri cu ulei pentru prăjit
  • 2  linguri cu pastă de roşii
  • sare

Mod de preparare:

Pune varza la desărat cam cu o oră înainte să te apuci de pregătirea supei. Spal-o încă o dată, stoarce-o şi abia apoi toac-o fin, pentru fiert în supă. Taie morcovul rondele, iar ceapa solzişori. încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte legumele până când ceapa devine translucidă.

Adaugă apă şi lasă să fiarbă cam 15 minute, ca să se înmoaie morcovul. Adaugă varza tăiată fin şi lasă la fiert cam o oră, o oră şi-un sfert, până devine fragedă. Poţi s-o guşti din când în când, ca să vezi dacă e gata.

Când eşti pe cale să închizi focul, pune sare după gust şi pasta de tomate şi mai dă supa într-un clocot, la de pe foc şi lasă la răcit. O serveşti simplă sau cu murături.

Supa de varza acra

 Supa de varza acra

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.