Supă de ţelină, pancetta şi cimbru

Printeaza

Supă de ţelină, pancetta şi cimbru din: ulei de masline, pancetta, ceapa, frunza dafin, cimbru, telina, supa de pui si smantana.

Ingrediente:

  • putin ulei de masline, plus extra pentru servit
  • 100 g pancetta, feliata (o poti inlocui cu bacon)
  • putin unt
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 frunza de dafin
  • 1 legatura mare de cimbru, cu frunzele puse deoparte
  • 1 capatana de telina, taiata bucati
  • 850 ml supa de pui
  • 100 ml smantana de gatit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie mare. Prăjeşte pancetta până devine crocantă, apoi las-o deoparte pe o farfurie. Topeşte untul în aceeaşi tigaie, adaugă ceapa, frunza de dafin, codiţele de cimbru şi lasă 10 minute pe foc până ceapa începe să devină aurie. Adaugă ţelina şi mai lasă 2 minute pe foc.

Toarnă supa de pui şi lasă-o să fiarbă 10 minute, până când ţelina se înmoaie. Adaugă smântână şi adu iar la punctul de fierbere. Scoate firele de cimbru şi frunza de dafin şi pasează supa. Presară jumătate din cantitatea de frunze de cimbru, amestecă bine şi pune supa în boluri.

Serveşte cu pancetta, restul frunzelor de cimbru presărate deasupra şi câţiva stropi de ulei de măsline.

Supă de ţelină, pancetta şi cimbru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.