Supa tailandeza de pui

Printeaza

Supa tailandeza de pui din: usturoi, apa, pui, ulei, sos de soia, ghimbir, hasma, sare, piper.

Ingrediente:Supa tailandeza de pui

  • 3 căţei de usturoi curăţaţi întregi
  • 4 litri (16 căni) de apă
  • un pui întreg tăiat bucăţi tăitei
  • 15 ml (1 lingură) de ulei
  • sare şi piper
  • sos de soia
  • o bucată de ghimbir
  • haşmă tăiată

 

Mod de preparare:

Se călesc uşor usturoiul şi ghimbirul în unt sau ulei până devine cafeniu deschis (să nu se ardă). Adăugaţi apa şi puiul; lăsaţi să fiarbă aproximativ 1 oră şi jumătate.

Scoateţi puiul din zeamă, adăugaţi puţin sos de soia şi tăiţeii. Lăsaţi să fiarbă 15 minute. In acest timp, tăiaţi puiul în fâşii şi îl puneţi la loc în oală. Asezonaţi cu sare şi piper.

In momentul când serviţi, presăraţi cu haşmă tăiată mărunt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    O sa incerc si eu supa de pui, sa vedem daca mi iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.