Supă de spanac

Printeaza

O reteta de supa de spanac din: unt, spanac, concentrat de pui, ceapa, lapte, costita si nucsoara.

Ingrediente:Supă de spanac

  • 50 g unt
  • 175 g spanac fiert
  • 500 ml concentrat de pui
  • 1 ceapa tocata
  • 500 ml lapte
  • 100 g costita sau bacon (optional)
  • un varf praf de nucsoara

 

Mod de preparare:

Topeste untul intr-o cratita, adauga spanacul si ceapa si caleste la foc mic timp de 6 minute, amestecand. Incorporeaza o lingura de faina, caleste 1 minut, apoi ia de pe foc. Adauga, treptat, supa de pui.

Lasă să dea în clocot şi fierbe, amestecând, până când supa capătă consis­tenţă de cremă. Amestecă bine şi lasă să dea iar în clocot, amestecând. Acoperă şi fierbe la foc mocnit, 15-20 minute.

Asezonează cu sare, piper şi nuc­şoară

Lasă să se răcească uşor, apoi strecoară supa prin sită sau paseaz-o cu un blender. Sub­ţiază cu lapte, dacă este necesar. Serveşte cu smântână şi felii de costită prăjite.

Supă de spanac

Supă de spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.