Supă simplă de vită

Printeaza

Supă simplă de vită

Ingrediente:Supă simplă de vită

  • 1,500 kg carne de vită (piept, rasol alb, coadă, pulpă cu os cu măduvă)
  • 2-3 morcovi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 păstîrnac
  • 1 ţelină mai mică
  • 2 cepe
  • sare
  • piper boabe
  • partea albă de la un fir de praz
  • 4 l apă

 

Mod de preparare:

Carnea se spală şi se pune într-o oală cu 1 l apă rece şi sare, să fiarbă în clocote mici. Pe parcurs se spumează şi se mai pune o cană de apă rece după fiecare spumare.

După ultima spumare se pune zarzavatul curăţat şi tăiat în două în lung, ceapa tăiată în două şi piperul.

Pentru a obţine o culoare fru­moasă a supei, ceapa se poate tăia în două şi prăji puţin pe plită.

După ce a fiert circa 3 ore, în clocote mici, se încearcă dacă se dezlipeşte carnea de os.

Atunci înseamnă că este fiartă suficient. Supa se strecoară şi din zarzavatu­rile rămase se poate prepara o salată rusească sau carnea poate fi servită ca rasol garnisită cu sos de hrean, de roşii, de tarhon, de mărar, de muştar .

Supa strecurată se serveşte cu garniturile specificate în reţete. Pătrun­jelul se toacă şi se presară peste supă înainte de a fi servită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.