Reteta zilei: Supa simpla de perisoare
PrinteazaO retete simpla de supa de perisoare cu ceapa, cartof, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, carne tocata de pui, carne tocata de vita, ceapa, ou, faina, si orez.
Poate te intereseaza si Supa cu perisoare de vita
Ingrediente:
- 2 litri apa
- sare
- o ceapa
- un cartof
- un morcov
- o telina mica
- o radacina de pastarnac si una de patrunjel
- carne tocata de pui si vita in amestec
- o ceapa mica
- un ou
- 2 linguri de faina
- patrunjel verde
- orez
Mod de preparare:
Intr-o oala de ciorba se pun legumele taiate in cuburi la fiert cu putina sare. Carnea tocata se aseaza intr-un bol impreuna cu ceapa, oul si patrunjelul, apoi se trec toate prin blender impreuna cu un varf de cutit de sare.
Putin orez spalat (cam 2 linguri) se amesteca in compozitia de carne, amestecandu-se cu mana sau cu o lingura si completand cu putina faina.
Se formeaza perisoare mici in mana umezita cu apa; li se dau drumul in supa atunci cand clocoteste si se lasa la fiert 20 minute. Orezul va incorpora apa, iar perisoarele isi vor dubla volumul.
Se adauga putina verdeata si poate fi servita cu smantana. Pentru ca supa sa fie transformata in ciorba se poate adauga un litru de bors fiert separat sau putin bulion.
Supa simpla de perisoare
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de perisoare reteta simpla
Buna supa de perisoare
Chiar ca simpla supa de perisoare 🙂
Simpla si buna, mie asa-mi place!