Supa rustica

Printeaza

Supa rustica din: linte galbena, bacon, apa, cartofi, morcovi, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Supa_rustica

  • 250 g linte galbena
  • 200 g bacon
  • 2 l apa
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 5 linguri cu ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune lintea la fiert în 2 l de apă şi lasă la foc moderat. Dacă te grăbeşti, cumpără o conservă de linte. Intre timp, curăţă cartofii şi morcovii.

Taie toate legumele în cuburi măricele. Căleşte-le în trei linguri cu ulei. Toarnă 1/2 cană cu apă şi înăbuşă-le 5-7 minute în tigaia acoperită.

Adaugă legumele călite peste linte. Lasă-le să fiarbă împreună un sfert de oră. După ce au fiert legumele, dă oala deoparte şi pasează totul cu mixerul.

Taie baconul în pătrate şi căleşte-l în două linguri cu ulei. Pune-l peste crema de linte şi presară pătrunjel tocat, sare şi piper.

Supa rustica

Supa_rustica

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nela Petrusin

    N-am auzit pana acum desupa rustica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.