Supa de rosii

Printeaza

O retetea delicioasa de supa de rosii din: rosii, morcovi, ceapa, smantana, ulei de masline, piper cayenne, chimion, sos tabasco, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Supa de rosii

  • 1,5 kg roşii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 200 g smântână
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 piper Cayenne
  • 1 chimi­on pudră
  • câteva picături de sos tabasco
  • 2 crenguţe de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală roşiile şi se îndepărtează codiţele. Se scufundă roşiile timp de câteva minute în apă fierbinte.

Când se desprinde pieliţa, se scot şi se decojesc. Se taie în două, se scot seminţele şi se taie bucăţele. Se spală morcovii şi se dau prin răzătoarea mică. Se curăţă şi se taie ceapa.

Se pun bucăţile de roşii, ceapa şi morcovii în bolul de mixer. Se mixează până când se obţine un suc gros.

Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se pun condimentele, apoi se varsă sucul de roşii. Se sărează şi se piperează şi se încălzeşte la foc mic, timp de 15 minute, amestecând regulat.

Se spală şi se curăţă frunzuliţele de pătrunjel. Se ia supa de pe foc şi se adaugă sosul de tabasco.

Se pune în boluri, se adaugă câte o lingură de smântână, se decorează cu pătrunjel şi se serveşte imediat.

Supa de rosii

Supa de rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.