Supa de rosii cu gremolata

Printeaza

O reteta de supa de rosii cu gremolata din: ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, zahar, otet din vin alb, coaja si zeama de lamaie si patrunjel.

Ingrediente:Supa de rosii cu gremolata

  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 kg rosii
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri otet din vin alb

pentru gremolata:

  • coaja si zeama de la 1 lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 buchet de patrunjel tocat marunt

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă puţin adâncă prăjeşte ceapa şi usturoiul în uleiul de măsline, la foc mic, 8 minute – fără să le colorezi. Toacă mare roşiile şi adaugă-le, împreună cu zahărul, oţetul, 750 ml apă, sare şi piper. Fierbe totul timp de 35 de minute de când dă în clocot, amestecând ocazional.

Pasează supa cu un blender. Dacă doreşti o textură super-fină, trece supa printr-o strecurătoare fină, deşi diferenţa faţă de textura dată de un blender este neglijabilă.

Pentru gremolata, amestecă coaja şi zeama de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul şi pătrunjelul şi presară amestecul în supă.

Supa de rosii cu gremolata

Supa de rosii cu gremolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.