Supa de ridichi

Printeaza

O reteta de supa de ridichi din: ceapa, unt, faina, supa de legume, ridichi, sare, nucsoara si smantana.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 3 linguri de unt
  • 40 g faina
  • 750 ml supa de legume
  • 2 legaturi de ridichi cu tot cu partea verde
  • sare
  • nucsoara
  • 200 ml smantana

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se topesc 2 linguri de unt, se căleşte ceapa şi se adaugă făina. Se păstrează 1/5 din supă, iar restul se adaugă peste rântaş şi se amestecă bine.

Se taie partea verde de la ridichi, se spală bine, se taie înjumătăţi, se cufundă în apă sărată fiartă şi se lasă apoi să se scurgă. Se pune supa în blender, se adaugă şi partea de sus a ridichilor şi se mixează. Se condimentează cu nucşoară şi sare.

Se dau ridichile prin râ¬zătoare (se păstrează o lingură de pentru decor). Se topeşte restul de unt, se călesc ridichile, se adaugă smântână şi restul de supă, după care se lasă la fiert. Se toarnă supa mixată în farfurii şi se adaugă compoziţia de ridichi.

Supa de ridichi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.