Supa rece cu mazare si menta

Printeaza

O reteta de supa rece cu mazare si menta din: mazare, supa de legume, ceapa, smantana, unt, menta, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 kg mazare proaspata
  • 1 litru supa de legume
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de smantana
  • 30 g unt
  • 1 legatura de menta
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă mazărea. Ceapa se toacă mărunt, iar menta se spală, se scurge bine de apă şi se taie frunzuliţele de mentă. Se încinge untul în tigaie. Se pune ceapa la călit şi se amestecă bine, până devine aurie. Se toarnă şi supa şi se lasă să dea în clocot.

Se dă focul mai mic şi se adaugă mazărea şi menta, păstrându-se câteva frunzuliţe pentru decor. Se condimentează cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc aproximativ 20-25 de minute.

După ce a fiert mazărea, se mixează totul până se obţine o cremă fină. Se pune din nou pe foc şi se adaugă smântână. Se lasă până dă în clocot. Se toarnă într-un bol mare şi se lasă la rece timp de 2 ore. Se repartizează în boluri, se presară frunzuliţele de mentă si se serveşte rece.

Supa rece cu mazare si menta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.