Supă rece de morcovi cu ghimbir – usor de preparat

Printeaza

Supă rece de morcovi cu ghimbir: morcov, ceapa, unt, ghimbir, zahar, supa de legume, smantana, sare, piper, limeta, frunze coriandru, menta.

Ingrediente:Supă rece de morcovi cu ghimbir

  • 600 g morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 2 linguriţe zahăr
  • 1 I supă de legume
  • 150 ml smântână
  • sare
  • piper
  • sucul de la 1 limetă
  • frunze de coriandru sau mentă

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii şi îi speli, apoi îi tai felii. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în unt.

Adaugi morcovii, ghimbirul ras şi zahărul şi le căleşti, apoi adaugi supă şi laşi să fiarbă circa 15 minu­te.

Laşi să se răceas­că supa, o pasezi şi o treci prin strecurătoare.

Adaugi smântână, con­dimentezi după gust cu sare, piper şi suc de lămâie verde.

Dai supa la, frigider până în momentul servirii şi  ornezi cu  frunze de coriandru sau mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.