Supă rece de legume pasate

Printeaza

O reteta de supa rece de legume pasata din: ceapa alba, ceapa rosie, seminte de chimen, boia dulce, praf de ardei iute, usturoi, fasole uscata, fasole verde, rosii, morcovi, castravete, cartofi, telina, otet, tarhon si ulei extravirgin de masline.

Ingrediente:Supă rece de legume pasate

  • 2 cepe albe
  • 1 ceapă roşie mică
  • 1 lingură de seminţe de chimen, măcinate
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • 1 linguriţă de praf de ardei iute
  • 1 căţel de usturoi
  • 400 g fasole uscată mare, albă, fiartă în prealabil
  • 100 g fasolică verde
  • 2 roşii
  • 4 morcovi mici
  • 1 castravete
  • 2 cartofi
  • 1 ţelină
  • câteva fire de tarhon
  • oţet
  • 5 linguri de ulei extravirgin de măsline

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi toate zarzavaturile. Tocaţi ţelina, tăiaţi fasolica în două, trei bucăţele, roşiile felioare şi cartofii cubuleţe. Curăţaţi usturoiul şi cepele albe şi apoi tăiaţi-le felii. Puneţi aceste două ingrediente într-o cratiţă, adăugaţi seminţele de chimen, chili şi boiaua şi căliţi-le 5 minute la foc mic în ulei extravirgin de măsline. Turnaţi deasu­pra 1,5 l de apă caldă, fasolea uscată şi legumele pregătite anterior.

Fierbeţi totul 20 de minute, lăsaţi să se ră­cească, iar pe urmă treceţi fiertura prin sită. Transferaţi preparatul într-un castron şi lă- saţi-l să se răcească.

Curăţaţi ceapa roşie şi feliaţi-o foarte subţi­re. Spălaţi şi mărunţiţi frunzele de tarhon, tăiaţi castravetele bucăţele. Când supa pasată este rece, puneţi-o în castronele, ornaţi cu inelele de ceapă roşie, cu tarhonul şi cu felioarele de castravete, stropiţi cu oţet şi serviţi.

Supă rece de legume pasate

Supă rece de legume pasate

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.