Supa rece de castraveti cu busuioc
PrinteazaSupa rece de castraveti cu busuioc din: castarveti, marar, busuioc, ceapa, supa clara de legume, iaurt, smantana, bagheta, ardei gras, castravete, piper, sare.
- 6 castraveti
- 1 legatura de marar
- 2 frunze de busuioc
- 1 ceapa
- 600 ml supa clara de legume
- 200 g iaurt
- 100 ml smantana
- 8 felii de bagheta
- 1 ardei gras rosu
- 2 linguri cu castravete ras
- piper macinat
- sare
Mod de preparare:
Curăţă de coajă castraveţii şi taie-i cubuleţe. Spală şi taie mărunt măra-rul şi busuiocul. Curăţă şi taie ceapa. Pune castraveţii într-un castron împreună cu ceapa, ierburile şi supa clară de legume. Mixează bihe.
Adaugă iaurtul, smântână, sare şi piper proaspăt măcinat. Acoperă supa şi dă-o la rece pentru două ore. Rumeneşte feliile de baghetă. Curăţă ardeiul gras de seminţe şi taie-l mărunt. Serveşte supa cu ardei gras, castraveţii raşi (bine scurs) şi felii de baghetă rumene.
Supa rece de castraveti cu busuioc
Pofta buna!