Supa rapida de rosii

Printeaza

Supa rapida de rosii din: unt, ceapa, usturoi, madeira, frunze de busuioc, rosii, supa de legume, zahar, smantana, ulei de masline.

Ingrediente:Supa_rapida_de_rosii

  • 40 g unt
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 2 linguri Madeira – optional
  • cateva frunze de busuioc, coditele tocate
  • 1,8 kg rosii bine coapte, taiate
  • 300 ml supa de legume
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml smantana
  • 100 ml ulei de masline

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pe foc topeşte untul şi prăjeşte ceapa 5 min şi apoi adaugă usturoiul 1 min. Stinge cu vinul – opţional- adaugă codiţele de busuioc şi roşiile şi ţine pe foc 15 min, până când se înmoaie.

Adaugă supa limpede şi zahărul, adu la punctul de fierbere şi lasă să fiarbă acoperit cu capac la foc mic 10 min. Pasează, asezonează cu sare şi piper şi pune din nou pe foc.

Mărunteşte busuiocul în uleiul de măsline şi apoi încălzeşte-l. Stropeşte supa şi serveşte cu pâine crocantă şi smântână.

Supa rapida de rosii

Supa_rapida_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.