Supa de pui cu taitei si gulie

Printeaza

Supa de pui cu taitei si gulie din: cocos, ceapa, patrunjel, morcovi, pastarnac, telina, gulie, sare, piper macinta, patrunjel, condiment cu gust de găină, oua, faina.

Supa de pui cu taitei si gulie

Ingrediente:

  • 1 cocoş tăiat bucăţi
  • 2 cepe
  • 2 bucăţi pătrunjel
  • 3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mică
  • 1 gulie
  • sare
  • piper măcinat
  • frunze de pătrunjel tăiat fin
  • 1 lingură condiment cu gust de găină

Pentru tăiţei:

  • 2 ouă
  • făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit

Mod de preparare:

Pui cocoşul într-o oală de 6 litri, în apă rece cu sare şi dai la foc. Adaugi şi zarzavatul tăiat şi laşi la fiert, lei spuma de câteva ori şi fierbi supa la foc mic, să fie limpede.

Când este gata, strecori supa, adaugi condimentul cu gust de găină, piper măcinat, iar când clocoteşte, pui şi tăiţeii de casă. Laşi 2 minute, stingi focul şi presari deasupra pătrunjel tocat.

Amesteci făina cu ouăle şi frămânţi, să rezulte un aluat nu prea vârtos, pe care îl întinzi cu sucitoarea. foaia de aluat puţin la uscat, apoi o răsuceşti şi o tai subţire sau lăşcuţe.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna supa de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.