Supă de praz, cartofi si dovleac
PrinteazaO reteta de supa de praz, cartofi si dovleac din: praz, orez, cartof, dovleac, parmezan, supa concentrata de legume, usturoi, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 1/2 fir de praz
- 100 g orez
- 1 cartof mare
- 300 g dovleac (pulpa)
- 50 g parmezan
- supă concentrată de legume
- 1 căţel de usturoi
- 50 g unt
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie prazul julien şi căleşte-l uşor într-o cratiţă cu unt topit. Curăţă cartoful, taie-l felii subţiri şi pune-le peste praz. Sărează şi piperează, după gust, acoperă totul cu supă de legume caldă şi fierbe la foc mic. Când cartofii sunt fierţi, pasează totul în blender.
Curăţă dovleacul de coajă, taie-l cubuleţe mici şi prăjeşte-le într-o cratiţă cu uleiul de măsline încins, în care ai pus usturoiul şi un praf de sare.
Separat, fierbe orezul în supă concentrată de legume, după care pune-l în supă şi pasează totul. Toarnă supa în farfurii, pune cubuleţe de dovleac prăjit şi presară fulgi de parmezan.
Supă de praz, cartofi si dovleac
Pofta buna!