Supă picantă de creveţi şi fasole albă

Printeaza

O reteta de supa picanta de creveti si fasole alba din: cozi de creveti, fasole alba, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute rosu, patrunjel, rosii cherry, paine, sare si piper alb.

Ingrediente:Supă picantă de creveţi şi fasole albă

  • 300 g cozi de creveţi
  • 250 g fasole albă cu bobul mic
  • 1 ceapă mică
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ardei iute roşu
  • pătrunjel
  • 10 roşii cherry
  • pâine
  • sare şi piper alb

 

Mod de preparare:

Fierbe în oala sub presiune fasolea albă. între timp, curăţă cozile de creveţi. Toacă mărunt ceapa şi înăbuş-o într-o cratiţă cu uleiul de măsline încins şi cu ardeiul iute fară seminţe, puţin zdrobit.

Pune fasolea în cratiţă, amestecă pentru a se întrepă­trunde aromele, apoi adaugă cozile de creveţi decorticate. Ce ţi-a rămas de la creveţi fierbe 5 minute în 500 ml apă şi un praf de sare, apoi strecoară supa prin sită.

Peste fasolea cu creveţi presară pătrunjelul tocat, adau­gă roşiile cherry spălate şi tăiate sferturi; pune sare şi piper, după gust.

Toarnă supa caldă pentru a face prepa­ratul mai lichid şi fierbe 10 minute. Stropeşte cu puţin ulei şi serveşte supa cu felii de pâine prăjită caldă.

Supă picantă de creveţi şi fasole albă

Supă picantă de creveţi şi fasole albă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.