Supa de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi

Printeaza

Supa de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi din: peste, capete de peste, paine, ceapa, usturoi, patrunjel, foi de dafin, cimbru, coaja de lamaie, sare, piper, galbenusuri, usturoi, masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g peste marunt
  • 1-2 capete de peste
  • 12 felii de paine
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • coaja de lamaie
  • sare
  • piper

pentru maioneza cu usturoi:

  • 4 galbenusuri
  • 4 catei de usturoi
  • 10 ml masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun într-o oală ceapa şi usturoiul tocate, foile de dafin, cimbrul şi coaja de lămâie (după gust). Când sunt aproape fierte, se adaugă capetele de peşte, spălate bine în apă rece, şi peştele mărunt, spălat şi curăţat.

Se toarnă 2,5 1 de apă, se sărează şi se piperează. Când supa este gata, se pune deasupra pătrunjelul tocat mărunt. Separat, se prepară maio­neza astfel: într-un castron se pun gălbenuşurile, usturoiul presat, sarea şi piperul; se toarnă uleiul puţin câte pu­ţin şi se amestecă aşa ca la maioneză.

Când este gata, se adaugă 3 linguri din supa gătită şi se amestecă bine. Supa se serveşte caldă, împreună cu pâinea prăjită şi maioneza cu usturoi.

Supa de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. SUpa de peste si paine prajita, pur si simplu delicios

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.