Supa de pastarnac cu patrunjel

Printeaza

O reteta de supa de pastarnac cu patrunjel din: ulei de masline, ceapa, pastarnac, frunze de dafin, lapte, supa de legume, patrunjel si smantana.

Ingrediente:Supa de pastarnac cu patrunjel

  •  1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 700 g de pastarnac, taiat bucati mari
  • 3 frunze de dafin
  • 400 ml de lapte
  • 400 ml supa de legume

pentru piureul si crema de patrunjel:

  • 160 g patrunjel
  • 150 ml de smantana dulce pentru gatit
  • 150 ml de smantana dulce pentru frisca, batuta pana devine ferma

pentru decor:

  • 1 pastarnac, taiat cubulete
  • 1 lingura ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte ceapa până se înmoaie, dar nu s-a rumenit încă. Se adaugă păstârnacul, frunzele de dafin, laptele şi supa, se aduce la punctul fierbere şi se lasă la foc mic, până ce păstârnacul s-a înmuiat bine. Se scot frunzele de dafin; se scurge lichidul şi se pune deoparte.

Se mixează păstârnacul fiert în blender şi se adaugă treptat câte puţin din lichid, până se obţine un amestec cu consistenţă de supă, nu prea groasă.

Pentru piureul şi crema de pătrunjel, se opăreşte pătrunjelul în apă fiartă cu sare 30 de secunde, apoi se reîmprospătează în apă rece. Se repetă procedeul. Se aduce smântână pentru gătit la punctul de fierbere.

Se stoarce pătrunjelul de apă şi se mixează în blender, adăugând treptat din smântână fierbinte, până devine un amestec fin. Se răceşte.

Se încorporează un pic de piure de pătrunjel în smântână bătută, până ce prinde o culoare verde plăcută. Se adaugă sare şi piper şi se dă la frigider. (Se păstrează piureul rămas pentru servit.) Pentru garnitură, se opăresc cuburile de păstârnac în apă fiartă două minute, apoi se scurg.

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se prăjesc cuburile până devin aurii. Se păstrează calde.

Pentru servit, se reîncălzeşte supa de păstârnac şi se adaugă sare şi piper după gust. Se pune un pic din piureul de pătrunjel în fiecare din cele şase boluri, se toarnă apoi supă, se adaugă o lingură de cremă de pătrunjel şi nişte cubuleţe de păstârnac prăjite.

Supa de pastarnac cu patrunjel

Supa de pastarnac cu patrunjel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.