Supa orientala de legume si alune tocate

Printeaza

O reteta de supa cu ceapa, praz, chimen, ulei, cartofi albi, morcovi, alune tocate, sare, piper si o legatura de patrunjel.

Ingrediente:Supa orientala de legume si alune tocate

  • 1 ceapă
  • 1 tulpină de praz
  • 1 linguriţă chimen
  • 2 linguri ulei
  • 600 g cartofi albi, făinoşi
  • 450 g morcovi
  • 100 g alune tocate, nesărate
  • 1 l supă
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Pregătiţi prazul şi tăiaţi-l inele. Căli­ţi-le câteva minute într-o ti­gaie, împreună cu chimenul, amestecând continuu. Cu­răţaţi cartofii şi morcovii, tă­iaţi-i cuburi şi puneţi-i într-o oală.

Adăugaţi alunele toca­te şi supa. Condimentaţi to­tul cu sare şi piper. Acoperiţi oala cu un capac şi fierbeţi 12-15 minute la foc mediu, până când cartofii sunt fierţi, iar supa începe să se îngroa­şe.

Spălaţi şi curăţaţi pă­trunjelul, tocaţi-l şi încorporaţi-l în supă. La final condimentaţi supa cu sare şi piper. Supa va fi şi mai aroma­tă dacă folosiţi boabe de muştar.

Prăjiţi-le îm­preună cu chimenul pâ­nă când nu mai „dan­sează” în tigaie. Abia atunci se adaugă legumele si se calesc impreuna in continuare.

 

Poftă bună!

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.