Supă de năut cu coriandru şi curcuma

Printeaza

O reteta de supa de naut ci coriandru si curcuma din: naut, dovlecei, ceapa, supa concentrata de legume, coriadnru, curcuma, chimen, sare si piper.

Ingrediente:Supă de năut cu coriandru şi curcuma

  • 200 g năut boabe
  • 3 dovlecei
  • 1 ceapă mică
  • 2 l apă sau supă concentrată de legume
  • 1 lingură coriandru
  • 1/2 linguriţă curcuma
  • 1/2 linguriţă chimen
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune boabele de năut la înmuiat peste noapte, apoi fierbe-le 20 de minute şi răceşte-le rapid sub apă rece pentru a le putea curăţa uşor de coajă. Spală dovleceii şi taie-i sferturi, pe lung, îndepărtându-le mijlocul cu seminţe, apoi taie-i cubuleţe.

Toacă ceapa şi pune-o într-o cratiţă împreună cu con­dimentele, adaugă boabele de năut curăţate, dovleceii tăiaţi cubuleţe şi acoperă totul cu supă concentrată de legume. Sărează şi piperează după gust.

Fierbe-le circa o oră din mo­mentul în care supa începe să clocotească, până când năutul se înmoaie şi se întrepătrund bine toate aromele. Serveşte supa fierbinte.

Supă de năut cu coriandru şi curcuma

Supă de năut cu coriandru şi curcuma

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.