Supă de morcovi cu chimen şi coriandru

Printeaza

O reteta de supa de morcovi cu chimen si coriandru din: ceapa, ulei de masline, seminte de chimen, fulgi de ardei iute, morcovi, zahar brun, supa de pui, frunze de coriandru si smantana.

Ingrediente:Supă de morcovi cu chimen şi coriandru

  • 1 ceapa tocata
  • 1/2 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de chimen prajite
  • un varf de cutit fulgi de ardei iute sau praf de chili
  • 6 morcovi potrivit, curatati si tocati
  • 2 linguri zahar brun
  • 400 ml supa de pui sau legume (cub)
  • 1 buchet de frunze de coriandru, tocat
  • smantana usoara pentru servit

 

Mod de preparare:

Caleste usor ceapa in putin ulei. Adauga chimenul si chili si las-o pe foc 1 minut, apoi adauga morcovii, zaharul si supa si las-o sa dea in clocot. Fierbe 10 minute sau pana ce se inmaoie morcovii bine, apoi paseaza cu blenderul.

Mai adauga supa din cub sau apa daca ti se pare ca supa e prea groasa si incinge-o bine. Adauga coriandrul tocat, asezoneaza si amesteca bine.

Pentru servit, poti adauga cate o lingura mare de smantana in fiecare bol.

Supă de morcovi cu chimen şi coriandru

Supă de morcovi cu chimen şi coriandru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.