Supa Minestrone

Printeaza

Supa Minestrone din: fasole, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, fasole verde, cartofi, dovlecel, macaroane, rosii, telemea, ulei de masline, usturoi, sare, oregano.

Ingrediente:Supa Minestrone

  • 1 l de apa
  • 150g fasole uscata
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa mica
  • 1 cana cu fasole verde
  • 2 cartofi mici
  • 1 dovlecel
  • 50 g macaroane
  • 2 rosii decojite in suc de rosii
  • 150 g telemea
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, oregano

Preparare:

Se pune fasolea la foc şi după câteva clocote se schimbă apa şi se fierbe, acoperit cu un capac, alături de ceapă, morcov şi pătrunjel, toate tocate mărunt.

Când boabele de fasole sunt aproape fierte, se adaugă fasolea verde şi cartofii tăiaţi cubuleţe, iar după 10 minute şi dovlecelul.

Se acoperă din nou şi se fierbe în continuare până ce toate legumele sunt bine pătrunse.

La sfârşit se pun roşiile tăiate cubuleţe şi apoi macaroanele rupte în bucăţi mici. Se mai lasă pe foc doar cât să fiarbă şi pastele şi se potriveşte la gust cu sare.

Intre timp, se freacă telemeaua rasă cu usturoiul pisat, uleiul de măsline şi o jumătate linguriţă de oregano. Se subţiază cu puţină supă şi se toarnă peste supă sau se adaugă atunci când se serveşte, la fiecare porţie.

Supa Minestrone

Supa_Minestrone

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am gasit reteta lui Jamie Oliver de supa minestrone.

    Ingrediente:

    10 rosii mari coapte
    3 morcovi medii
    2 fire de praz medii
    5 bucati de telina
    2 cepe rosii
    1 varza
    1 lingura de ulei de masline
    2 catei de usturoi
    1 lingura cu varf de rozmarin proaspat tocat
    850 de ml de zeama de costita afumat sau sunca fiarta
    3 pumni de busuioc proaspat
    170 g de spaghete
    sare si piper
    parmezan ras

    Mod de preparare:

    Crestati rosiile si lasati-le putin in apa clocotita. Apoi decojiti-le, scoateti semintele si taiati-le in cuburi mari. Curatati si tocati cubulete morcovii, prazul, telina si ceapa. Spalati si taiati mare varza.

    Puneti uleiul de masline intr-o cratita incalzita si caliti morcovii, prazul, telina, ceapa, usturoiul si rozmarinul la foc mediu pana cand se inmoaie (cam 15 minute).

    Adaugati rosiile taiate si mai fierbeti 1-2 minute. Adaugati varza, acoperiti cratita si fierbeti la foc mic timp de 10 minute.

    Puneti busuiocul rupt bucatele si pastele, care vor absorbi aromele supei. Lasati sa fiarba la foc mic inca 5 minute. Gustati si condimentati.

    Supa ar trebuie sa fie destul de densa, aromata, iar varza nu prea fiarta ca sa isi pastreze culoarea.

    Serviti cu ulei de masline extravirgin si parmezan proaspat ras.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.