Supa minestrone cu rozmarin si busuioc

Printeaza

Supa minestrone cu rozmarin si busuioc din: rosii, morcovi, praz, felina, ceapa rosie, varza, ulei de masline, usturoi, rozmarin, zeamă de costiţă afumată sau şuncă fiartă (ori supă de pui sau legume), busuioc proaspăt,  spaghete, sare, piper, ulei de măsline extravirgin.

Ingrediente:Supa_minestrone_cu_rozmarin_si_busuioc

  • 10 roşii mari coapte (sau 2 x 400 g roşii conservate fără suc)
  • 3 morcovi medii
  • 2 fire de praz medii
  • 5 bucăţi de felină
  • 2 cepe roşii
  • 1 varză
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, tăiaţi fin
  • 1 lingură cu vârf de rozmarin proaspăt tocat
  • 850 ml zeamă de costiţă afumată sau şuncă fiartă (ori supă de pui sau legume)
  • 3 pumni de busuioc proaspăt
  • 170 g spaghete
  • sare şi piper negru proaspăt pisat
  • ulei de măsline extravirgin
  • parmezan ras

Mod de preparare:

Crestaţi roşiile şi lăsaţi-le puţin în apă clocotindă. Apoi decojiţi, scoateţi seminţele şi tăiaţi în cuburi mari. Curăţaţi morcovii de coajă, tăiaţi-i în patru pe lungime şi tocaţi. Daţi la o parte frunzele prazului, tăiaţi în patru pe lungime, spălaţi bine şi tocaţi.

Decojiţi ţelina pentru a elimina părţile aţoase, apoi tăiaţi în jumătate pe lungime şi tocaţi. Puteţi folosi miezul ţelinei, dar la minestrone trebuie să utilizaţi părţile exterioare, care nu par la fel de atrăgătoare. Decojiţi şi tocaţi cepele. Spălaţi şi tăiaţi mare varza.

Puneţi uleiul de măsline într-o cratiţă încălzită, cu fundul gros, şi căliţi morcovii, prazul, ţelina, ceapa, usturoiul şi rozmarinul la foc mediu, până când se înmoaie (cam 15 minute). Adăugaţi roşiile tăiate şi fierbeţi timp de 1-2 minute.

Adăugaţi supa, lăsaţi-o să dea în clocot şi apoi fierbeţi la foc mic timp de 15 minute, amestecând uşor dacă e necesar. Adăugaţi varza, acoperiţi cratiţa şi fierbeţi la foc mic timp de 10 minute, apoi puneţi busuiocul rupt bucăţele şi pastele, care vor absorbi aromele supei.

Lăsaţi să fiarbă la foc mic încă cinci minute sau mai mult. Gustaţi şi condimentaţi. Serviţi cu ulei de măsline extravirgin condimentat şi parmezan proas­păt ras.

Supa minestrone cu rozmarin si busuioc

Supa_minestrone_cu_rozmarin_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.