Supa mexicana

Printeaza

O reteta delicioasa de supa din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi, cartofi, dovlecel, ardei gras, telina, rosii, ardei iute, seminte de chimen, oregano, sare, piper.

Ingrediente:Supa mexicana

  • 500 g carne de vită
  • 2 linguri ulei
  • 1ceapă mare
  • 2 morcovi mari
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1tulpină de telină
  • 2 căţei de usturoi
  • 250 g pulpă de roşii (conservă)
  • 3 linguri sos de roşii
  • 1 ardei iute
  • 1 linguriţă seminţe de chimen
  • 1 linguriţă oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se porţionează carnea, se toarnă peste ea apă doar cât să o acopere şi se la­să la fiert, acoperită cu ca­pac, la foc mic, aproximativ 45 de minute. Se mai adau­gă din când în când apă caldă.

Separat, se taie ceapa mă­runt şi se căleşte uşor în ulei. Se adaugă morcovii, cartofii, dovlecelul, ardeiul gras, toa­te tăiate bucăţi, după plac, şi se călesc în continuare până se înmoaie.

Se pun legumele călite pes­te carnea fiartă, se acoperă cu 4 pahare de apă caldă, se adaugă tulpina de ţelină tă­iată rondele şi se lasă să fiar­bă împreună 15 minute.

Se adaugă pulpa de roşii, sosul de roşii, căţeii de ustu­roi tăiaţi în jumătate, semin­ţele de chimen, oregano, sa­re şi piper după gust şi se la­să să fiarbă încă 5-6 minute. Se serveşte fierbinte, garnisi­tă cu rondele de ardei iute.

Supa mexicana

Supa mexicana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.