Supa mediteraneana cu ciuperci

Printeaza

O reteta de supa mediteraneana cu ciupeci din: paine, rosie, ulei de masline, ceapa, supa de legume, ciuperci, usturoi, migdale, sofran si sare.

Ingrediente:Supa mediteraneana cu ciuperci

  • 3 felii paine prajita
  • 1 rosie decojita si tocata
  • 2 linguri ulei masline
  • 1/4 ceapa tocata marunt
  • 1 litru supa legume/apa
  • 200 g ciuperci proaspete

 

Mod de preparare:

Spala si curata ciupercile de coaja. Indeparteaza capatul picioruselor si taie ciupercile in 4 (daca sunt mari) sau in 2 (daca sunt mai mici).

Incinge uleiul de masline intr-o oala adanca, la foc mediu. Caleste 2-3 minute ciupercile, adauga ceapa si caleste-le impreuna pana cand ceapa devine aurie. Adauga rosia tocata si prajeste in continuare timp de 8 minute.

Acum poti sa torni zeama de supa (sau apa), dar pastreaza 2-3 linguri din supa pentru picada. Cand amestecul incepe sa fiarba adauga cele 3 felii de paine intregi si sare, dupa gust. Lasa-le sa fiarba inca 15 minute la foc mediu.

Ingrediente picada:

  • 1 catel de usturoi
  • 3 migdale prajite
  • 1 praf de sofran
  • 1 parf de sare

 

Mod de preparare:

Intr-un mojar, zdrobeste cu un pisalog, adaugand una dupa alta: usturoiul, sofranul, migdalele. Adauga cele doua linguri de supa si sare si amesteca bine.

Toarna picada in oala peste supa de ciuperci si lasa la fiert inca 3-4 minute. Mai adauga sare, daca e nevoie si …supa este gata! Se serveste fierbinte!

Supa mediteraneana cu ciuperci

Supa mediteraneana cu ciuperci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.