Supa din maruntaie de pasare cu ciuperci

Printeaza

Supa din maruntaie de pasare cu ciuperci din: ficăţei, pipote, rinichi, ciuperci, unt, faina, ceapa, patrunjel, apa, sare, piper.

Supa din maruntaie de pasare cu ciuperci

Ingrediente:

  • 100 g ficăţei
  • 100 g pipote
  • 100 g rinichi
  • 1 cană ciuperci tocate
  • 1 lingură unt
  • 1/2 lingură făină
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 l apă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli bine măruntaiele de pui, le pui la foc cu o ceapă, apă şi puţină sare. Când supa a dat în fiert, iei spuma, apoi, când sunt aproape fierte, strecori supa.

Le laşi să se mai răcească 5-10 minute, apoi le dai prin blender. Ciupercile le cureţi, le speli şi le tai feliuţe subţiri, apoi le adaugi în oala cu supă.

Topeşti o parte din unt, adaugi făina, amesteci cu o lingură de lemn de două-trei ori,, după care torni câteva linguri de supă. După ce mai clocoteşte, răstorni în supă.

Laşi să fiarbă împreu­nă 5-10 minute, apoi adaugi restul de unt şi opreşti focul. Serveşti supa cu crutoane sau saleuri şi pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.