Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de linte cu slanina si carnati in painisoare din: linte, carnati, bacon, zarzavat, ardei gras, faina de grau, ulei, zahar, drojdie, sare, ceapa, praz, usturoi, ulei, frunze de dafin si otet de mere.

Ingrediente:Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare

  • 200 g linte maro
  • 200 g carnaciori afumati
  • 100 g bacon, slaninuta
  • 200 g zarzavat pentru supa: 1 morcov, 1 pastarnac, 100 g telina
  • 1 ardei gras verde

aluat pentru painisoare:

  • 500 g faina de grau
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 25 g drojdie
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 fir praz
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura otet de mere

 

Mod de preparare:

Faceţi mai întâi aluatul pentru pâinişoare, dizolvaţi drojdia în puţină apă caldă, adăugaţi puţină făină şi zahărul şi amestecaţi in­gredientele. Lăsaţi-le la crescut şi când şi-au dublat volumul, adăugaţi făina rămasă şi atâta apă câtă este necesară pentru un aluat mai tare.

Frământaţi aluatul adău­gând treptat uleiul şi când se des­prinde uşor de pe mâini, lăsaţi-l acoperit la crescut, într-un loc cald. împărţiţi aluatul în 8 bucăţele ega­le, pe care rotunjiţi-le şi puneţi-le la copt, la foc potrivit, în castroa­ne unse bine cu ulei.

Lăsaţi-le apoi la răcit şi tăiaţi-le câte un căpă- cel prin care scoateţi o parte din miez, cu grijă, pentru a nu spar­ge pereţii pâinişoarelor.

Preparaţi pâinişoarele cu o zi înainte. Pentru supă, alegeţi lintea, spălaţi-o şi puneţi-o la înmuiat 12 ore în apă rece, apoi la fiert în apă cu sare, oţet şi dafinul.

Căliţi ceapa şi prazul, tocate mărunt, în ulei, adăugaţi zarzavatul curăţat şi tă­iat în cubuleţe, şi afumătura (câr- năciorii şi slăninuţă) tăiată în felii, cubuleţe sau rondele.

Când in­gredientele s-au înmuiat, adăugaţi usturoiul pisat şi mai lăsaţi vasul la foc încă 3 minute. Turnaţi acest amestec în oala cu supă. Supa trebuie să fie mai concentrată, mai groasă, cu mai puţină zeamă. Puneţi supă în pâinişoare şi serviţi- le imediat

Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare

Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.