Supa imperiala

Printeaza

Supa imperiala din: morcov, ceapa, patrunjel, telina, pastarnac, ulei de masline, gris, parmezan, oua, unt, piper.

Ingrediente:Supa_imperiala

Pentru supă vegetală:

  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapă medie
  • 1 rădăcină pătrunjei
  • 1 rădăcină telină
  • 1 rădăcină păstărnac
  • 2 linguri ulei de măsline

Pentru cuburi de griş:

  • 120 g griş fin
  • 120 g parmezan ras
  • 4 ouă
  • 80 g unt
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţăm legumele şi le tocăm în cubuleţe foarte mici. Punem apa la fiert, adăugăm legumele şi acoperim cu un capac. Lăsăm supa să fiarbă pe foc mic, până când legumele sunt complet fierte.

Inainte de a stinge focul, adăugăm puţiră sare şi două linguri de ulei de măsline.

Spargem ouăle într-un vas şi le batem 2-3 minute cu ajutorul unui tel. Adăugăm puţin piper şi, treptat, parmezanul ras amestecat cu grisul. La sfârşit, adăugăm untul topit uşor călduţ şi amestecăm până îl înglobăm perfect aluatului de griş.

Intindem aluatul pe o foaie de copt aşezată în tava de cuptor. Avem grijă ca stratul de aluat să nu depăşească 0,5 cm înălţime. Il coacem la 200° C , cuptor preîncălzit, pentru 15-20 minute, după care îl scoatem din cuptor şi îl lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit complet, îl tăiem în cubuleţe mici.

Dacă dorim, putem filtra supa sau o putem servi cu tot cu legume. Turnăm supa în farfurii sau căni şi adăugăm cubuleţele de griş înainte de-a o servi.

 

Supa imperiala

Supa_imperiala

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.