Supa de iarna

Printeaza

O reteta de supa de iarna din: zeama de varza acra, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei gras, praz, ulei de masline, tarate de grau, sare, piper si cimbru.

Ingrediente:Supa de iarna

  • 2 litri zeama de varza acra sau bors
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras sau 1 lingura pasta de ardei
  • 1 fir de praz (partea alba)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura tarate de grau
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar

 

Mod de preparare:

Curăţaţi zarzavaturile şi radeţi-le pe o râzătoare cu ochiuri mai mari sau tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi-le într-o oală mai mare, trumaţi deasupra uleiul şi săraţi-le.

Amestecaţi-le bine şi lăsaţi-le acoperite 5 minute.

Turnaţi peste ingrediente zeama de varză şi adăugaţi tărâţele, piper, cimbru şi mărar, după gust. Amestecaţi ingredientele, lăsaţi supa în repaus 5 minute înainte de servire.

Puteti adăuga la această supă orice altă legumă preferaţi. Dacă aveţi ierburi aromate proaspete, atunci cantitatea de condimente va fi mai mică.

Dacă vreţi să obţineţi supă sau ciorbă de culoare roşie, folosiţi sfecla rasă cât mai mărunt.

Supa de iarna

Supa de iarna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.