Supa Harira

Printeaza

Supa Harira din: naut, linte, fasole, faina, orez, ulei, fidea, pasta de tomate, rosii, ceapa, coriandru, patrunjel, telina, apa, piper, chimion, sare, usturoi.

Preparat specific marocan  Supa Harira

Ingrediente:

  • 100 g năut
  • 100 g linte
  • 100 g fasole fava uscată
  • 200 g făină
  • 80 g orez
  • 100 ml ulei
  • 100 g fidea
  • două linguri de pastă de tomate
  • 450 g roşii prunişoare
  • o ceapă medie
  • o legătură de coriandru proaspăt
  • o legătură mică de pătrunjel
  • două tije de ţelină
  • 4 litri de apă
  • o jumătate de lin­guriţă de piper negru
  • o jumătate de linguriţă de chimion
  • o lingură de sare
  • doi căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Năutul se pune la înmuiat de pe o zi pe alta. Ceapa, roşiile descojite, coriandrul, pătrunjelul, ţelina şi usturoiul se toacă. Se pune apa la fiert într-o oală şi se adaugă toate ingredientele, excep­tând făina şi fideaua. Se lasă supa să fiarbă timp de 40 de minute.

Când nău­tul s-a înmuiat şi este gata, se poate adăuga fideaua. Făina se dizolvă în pu­ţină apă caldă şi apoi se toarnă compozi­ţia în supă, amestecând cu o lingură de lemn. Se adaugă puţină zeamă de lămâie. Supa trebuie să fie mai groasă.

Dacă este prea subţire, se mai pune făină. După preferinţă, se poate adăuga un ou crud. Această supă este de origine berberă şi se serveşte mai ales la masa de seară, în perioada Ramadanului.

Supa Harira

Supa Harira  Supa Harira

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.