Supa gustoasa de ceapa

Printeaza

Supa gustoasa de ceapa din: unt, ceapa, faina, supa de vita, bagheta, branza gruyere, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Supa_gustoasa_de_ceapa

  • 60 g unt
  • 400 g ceapa
  • 1 ceasca faina
  • 1 litru de supa de vita, fara sare
  • 1/2 dintr-o bagheta
  • 100 g branza Gruyere
  • 160 ml de vin alb
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Topeste untul într-o tigaie adâncă, la foc mic.Taie ceapa în felii potrivite şi rumeneşte-le uşor câteva minute. Adauga făina peste ingre­dientele de la punctul anterior, amestecă şi îndepărtează reci­pientul de pe aragaz.Toarnă supa de vită şi vinul alb şi pune vasul înapoi pe aragaz. După ce dă în clocot, lasă pentru circa 20 de minute, la foc mic.

Asezoneaza cu puţină sare şi piper negru măcinat. Taie pâinea în patru felii egale. Apoi, rumeneşte-le în cuptor câteva minute. Pune în supă o bucată de pâine şi brânza Gruyere dată prin râzătoare. Las-o la cuptor pentru circa şapte minute, cât să se formeze o crustă.

Supa gustoasa de ceapa

Supa_gustoasa_de_ceapa

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Nu multa lume gusta supa de ceapa

  2. Nu gusta, dar e buna rau

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.