Supa Gumbo

Supa_Gumbo_08

Supa Gumbo

In statul american Louisiana, la o petrecere este nelipsită o oală mare de gumbo. Este un fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume, aromat cu condimente creole. Gumbo este simbolul culinar al sărbătorii Mardi Gras.

Poate te intereseaza si Supa Pozole

Există tot atâtea variante de gumbo câţi bucătari îl prepară. Singurul element comun al reţetelor pare a fi utilizarea legumei okra, numele mâncării provenind tocmai de la cuvântul african care denumeşte această legumă verde şi gelatinoasă.

Un gumbo clasic se prepară din unt şi puţină fâinâ; amestecul obţinut se prăjeşte uşor, până se rumeneşte. Acest rântaş va îngroşa supa şi îi va conferi o aromă asemănătoare celei a nucilor.

Gustul specific al supei este dat de amestecul de ceapă, ţelina, ardei dulci, roşii, usturoi şi condimente cajun care se folosesc la prepararea ei. Ingredientele principale sunt la alegerea bucătarului: porc, raţă, prepeliţă, cârnaţi andouille, creveţi, stridii sau raci.

Poate te intereseaza si Supă thai de dovleac

Deasupra supei se presară pudră de file (frunze de dafin american măcinate), care îngroaşă fiertura. Gumbo se toarnă cu polonicul peste un bol de orez alb fierbinte.

Supa_Gumbo_10

Vegetarienii nu trebuie să se simtă persecutaţi: există şi gumbo d’herbes, din legume şi verdeţuri.

Supa_Gumbo_11

Poate te intereseaza si Supa de linte cu cartofi si chimen

Supa Gumbo

Supa_Gumbo_12

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • Gumbo reţetă

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to Supa Gumbo

  1. 18 January 2015 at 21:58

    N-am auzit de o astfel de supa pana acum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact


Read more:
Bruschete_cu_mozzarella_pesto_si_rucola
Bruschete cu mozzarella, pesto si rucola

Bruschete cu mozzarella, pesto si rucola din: paine prajita, mozzarella, rucola, parmezan, pesto. Ingrediente: paine prajita mozzarella rucola parmezan pesto...

Close