Supa gulas cu zarzavat si chimen

Printeaza

Supa gulas cu zarzavat si chimen din: carne de vită sau de porc,  zarzavat pentru supe, cartofi, ceapă, sare, boia, ardei iute, chimen, dafin, ulei sau untură.

Supa gulas cu zarzavat si chimen

Ingrediente:

  • 300 g carne de vită sau de porc (eventual mixtă)
  • 150 g zarzavat pentru supe
  • 500 g cartofi
  • ceapă
  • sare
  • boia
  • ardei iute
  • chimen
  • dafin cât o unghie
  • 2 linguri de ulei sau 30 g untură

Mod de preaprare:

Se ia carne pentru tocană şi se taie cubbri de 2 cm. Ceapa tocată mărunt se prăjeşte sub capac în grăsime, se adaugă boia şi carnea. Se sărează şi se stinge cu apă.

Când carnea începe să se înmoaie, se adaugă zarzavatul curăţat şi tăiat în două. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi se fierb la foc mic până se înmoaie.

Vara se condimentează cu ardei, iarna cu ardei uscat sau cu ghi­veci, sau cu pastă de ardei şi de roşii, cu chimen şi dafin, după plac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.