Supa gulas cu carne de vita

Printeaza

Supa gulas cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, ulei, morcovi, telina verde, bulion, boia dulce, usturoi, coaja de lamaie, piper, chimen, mahiran, foaie de dafin, sare, supa de carne de vita si cartofi.

Ingrediente:Supa_gulas_cu_carne_de_vita

  • 700 g carne de vită (pulpă, ceafă)
  • 5 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi tăiați bețișoare
  • 400 g țelină verde tocată
  • 2 linguri bulion
  • 2 lingurițe boia dulce
  • 3 căței de usturoi
  • 2 lingurițe coajă de lămâie rasă
  • piper
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • 1/2 linguriță maghiran uscat
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 1,5 l supă de carne de vită
  • 400 g cartofi

 

Mod de preparare:

Carnea se taie cuburi de 1 cm. Se încinge uleiul și se prăjește carnea la foc mijlociu cca 5 min. pe toate părțile. Se adaugă ceapa tocată și legumele și se prăjesc împreună. Se adaugă bulion și boia și se călesc. Se amestecă usturoiul tocat cu coajă de lămâie, chimen, maghiran, foaie de dafin și sare; se adaugă la carne.

Se toarnă supă și se fierbe la foc mijlociu cca 60  min. cu vasul acoperit. Se decojesc cartofii, se spală și se taie cuburi. Se adaugă în supă și se mai fierb 30 min. Se potrivește supa de sare și piper și se mai lasă să stea 5 min. Apoi se servește, eventual cu tartine cu cașcaval la cuptor.

Supa gulas cu carne de vita

Supa_gulas_cu_carne_de_vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.